Hämeenlinnan Seudun Pohjalaiset,
tapahtumakalenteri

Tässä Hämeenlinnan Seudun Pohjalaisten tulevaa ohjelmaa, kaikkiin sitovat ilmoittautumiset Tuulikille, tuulikki.liukkula@gmail.com tai p. 041 461 8945.Iilmoittautuminen vahvistuu, kun maksat tapahtuman hinnan tilille FI39 5680 0040 0134 31.

Pikkujoulu on Kahvila-Ravintola Punaportissa lauantaina 30.11. klo 15.00 alkaen, osallistumismaksu 28 €, ilmoittautumiset ja maksu 15.11. mennessä viitteellä 2419. Arpajaispalkinnoksi voi tuoda pienen paketin.

Ilmajoen Musiikkijuhlien ”Hiljaiset perivät maan” -esitystä mennään katsomaan sunnuntaina 14.6.2020. Esitys alkaa klo 13. ennen esitystä nautitaan lounas. Hinta 110 €/jäsen, 120 €/ei jäsen. Ilmoittautumiset ja maksu 22.11. mennessä, viite 2354.

Tattoo marssishow on Haminassa la 8.8.2020 klo 14. Matkan hinta 90 €/jäsen ja 100 €/ ei jäsen, ilmoittautumiset 22.11. ja maksu 12.12. mennessä, viite 2341.

Musiikkijuhlien ja Tattoon hintoihin sisältyy pääsyliput, matkat ja lounas. Tarkemmasta ohjelmasta tiedotetaan ilmoittautuneille myöhemmin, lisätietoja saa hallituksen jäseniltä.

Ennakkotieto: Ilmajoen musiikkijuhlien kesän 2020 uuteen oopperaan "Hiljaiset perivät maan - ooppera lapuanliikkeestä" on varattu lippuja su 14.6. klo 13.00 näytökseen. Matkaan lähdetään aamulla, käydään lounaalla jossakin ennen esitystä, ja ehkä paluumatkalla poiketaan jossakin. Lopullista hintaa ei ole vielä laskettu, mutta se tulee olemaan 130-150 euron paikkeilla. Ennakkoilmoittautumisia voi tehdä Helena Talvensarelle, helena.talvensaari@gmail.com.

Musiikkijuhlien nettisivuilla esitystä kuvataan näin:
Rakentaisitko rauhaa, vaikka menettäisit rakkaimpasi väkivallalle? Vaikenisitko, jos vapauttasi rajoitettaisiin? Antaisitko anteeksi vainoojillesi? Hiljaiset perivät maan – ooppera lapuanliikkeestä on vavahduttava kertomus rakkaudesta aikana, jolloin mustat autot herättivät pelkoa lakeudella, oikeus otettiin omiin käsiin ja lapuanliike repi erilleen pohjalaisen kyläyhteisön. Tarinan keskiössä ovat Olavin ja Reginan, työläisen ja porvaristytön rakkaustarina, sekä aatteen rikkoma Turakan perhe.

Tämä suurteos on Ilmajoen Musiikkijuhlien 13. tilausteos, joka saa kantaesityksensä festivaalin 45-vuotisjuhlavuonna kesällä 2020. Oopperan säveltää lukuisista näyttämöteoksistaan tunnettu Jukka Linkola ja libreton kirjoittaa Tuomas Parkkinen, joka myös ohjaa teoksen. Hiljaiset perivät maan on Tuomas Parkkisen toinen ooppera, jossa hän vastaa sekä libretosta että ohjauksesta. Teos jatkaa Suomen historian kipukohtien käsittelyä, kuten Parkkisen Tampereen oopperalle kirjoittama ja ohjaama sisällissodan vuosiin sijoittuva Veljeni vartija. Parkkinen on aiemmin ohjannut Ilmajoen Musiikkijuhlien menestysoopperat Taipaleenjoki ja Mannerheim, joita molempia esitettiin kolmena kesänä suuren suosionsa ansiosta.

Oopperan nimi viittaa Vuorisaarnan kohtaan, jossa Jeesus valmistaa seuraajiaan vainojen aikaan.

- Elämme äänekästä aikaa. On vihapuhetta, kiihottamista kansanryhmää vastaan ja mielensäpahoittamista. Monet pitävät meteliä itsestään. Silti maata pyörittävät hiljaiset, nöyrät miehet ja naiset. Enemmistö. Ooppera puoltaa väkivallatonta vastarintaa, jota edustaa päähenkilö Olavi Miekka, Tuomas Parkkinen kertoo.

Lisätietoja musiikkijuhlien nettisivuilta: https://www.musiikkijuhlat.fi/ohjelmisto/hiljaiset-perivat-maan

Marjo Tauru