Osku01

Tämä sivu on päivitetty 15.01.19


Oskari Kosola In English

Heipä hei! Mukavaa, että tulit pistäytymään sivuillani. Olen laatinut ne antaakseni muillekin vinkkejä niihin hauskoihin ja antoisiin harrastuksiin, joihin tätä nykyä aikani käytän, kun työelämä on jäänyt taakse eikä kesälomiakaan enää ole. Aikaa riittää siis laulamiseen -viihdekuorossa ja Hämeenlinnan Mieskuoron Senioreissa. Mielenkiintoisen lisän musiikkiharrastukseen antaa omien sävellysten, sovitusten ja sanoitusten laatiminen kuoroilleni ja vähän muillekin. Kuorolauluun liittyvää asiaa ja linkkejä löydät Sulasolin ja Viihdekuoroliiton sivuilta.

Osku08 Kesäaika, jolloin kuorot viettävät siestaa, kului aikaisemmin pääasiassa purjelennon merkeissä. Kun kumpiaiset alkoivat kukkia taivaalla, ponkaisin Räyskälästä tai Pudasjärveltä taivaalle Lentokerho Ikaroksen PIK-20E-moottoripurjekoneella, joka kantoi kilpailutunnuksensa IK mukaan lempinimeä Ilmari Kianto. Sen siivet ovat vuosien kuluessa kantaneet minut kolmeen Suomen mestaruuteen ja kuuteentoista Suomen ennätykseen. Muitten koneiden ohjaamosta olen kuunnellut siipien suhinaa Australian Waikeriessa, Havaijilla Oahun rannoilla, Kalliovuorten liepeillä Colorado Springs'issä ja Lingenissä Saksassa. Eksoottisin kotimaan lentopaikoista oli Kaamasen vanha sotakenttä, jonne lensin Rovaniemeltä juhannussunnuntaina 1987. Kultamerkistäni puuttuu vain korkeustimantti, jota kävin taannoin yrittämässä sitä Kebnekaisen aaltolentoleirillä Pohjois-Ruotsissa. Ensikertalaista ei kuitenkaan onnistanut, mutta sain toki ihailla jylhiä maisemia 5300 metrin korkeudesta. Jos purjelento tai muu ilmailu kiinnostaa sinua, niin Suomen Ilmailuliitosta saat tietoa siitä, miten päästä alkuun.

OETH01 Elämänkumppaninani on jo lähes 60 vuotta sinnitellyt Hilu, alunperin Hilkka Kallentytär Kantola Kuivaniemestä, seuraten retkilläni niinkin kauas kuin Irakiin ja Arabiemiraatteihin, työskennellessäni niissä Nokian ja IVOn (nykyisen Fortumin) vientiprojekteissa. Antoisaa aikaa Lähi-Idän arabikulttuurissa kesti yhteensä peräti 10 vuotta. Salaamu aleikum ja marhaba vain kaikille kohtalotovereille. Irakin kävijät muuten kokoontuivat 11.8.2000 Hämeenlinnaan ja 8.9.2012 Nokialle muistelemaan menneitä. Tapahtumille on tehty oma kotisivukin.

Kumho Arabien vahvoihin puoliin ei kuulu länsimaisten nimien oikeinkirjoitus. Terveiset kuitenkin sinne Loiste Energian Kuhmon aluetoimistoon ja muillekin koko firmaan, jossa sain osallistua Kainuun uudissähköistyksen loppukiriin vuosina 1968-81. Yhtiö kantoi vielä tuolloin runollisempaa nimeä Kainuun Valo.


Osku09 Noina vuosina kului paljon aikaa myös pistooliradoilla. Harrastus huipentui Presidentinkilpailun vapaapistoolin voittoon Haminassa 1971. Kertoessani eräälle matrikkelitoimittajalle harrastavani mieskuorolaulua ja ammuntaa, niin tämä katsoi pitkään ja tuumasi sitten: "Eikös se ole melkein sama asia?" Jos pauke ja ruudinsavu viehättää, niin Suomen Ampujainliitosta löytyy asiasta tietoa. Rata-ammunta on nyttemmin vaihtunut hirvipassissa seisomiseen Lapin syksyisissä ruskamaisemissa, jonne veri vetää kesäisin myös tammukoita ja harreja narraamaan.

AETI02
Perhe on vuosien mittaan karttunut kahdella pojalla. Aarne ja Ilkka ovat jo aikoja sitten lentäneet pesästä ja perustaneet oman kodin.


Joel01 Juho09 Katar14b Ilkan perheeseen syntyi ensimmäinen pojanpoika Joel 1992 ja toinen, Juho, 1998. Ensimmäinen pojantyttäremme Katariina syntyi heille 2001.


Kun suvun vanhimmaksi pääseminen alkaa uhkaavasti lähestyä, niin sukututkimus on viime aikoina noussut harrastusten joukkoon. Esivanhempien vaiheisiin perehtyminen on yllättävän kiintoisaa, ja Nuijasotakin saa aivan uutta merkitystä, kun esivanhempien joukosta löytyy Jaakko Ilkka. Hän kuuluu Peltoniemen sukuun, jonka varhaisin tunnettu esi-isä on Lauri Laurinpoika Peltoniemi, Ilmajoella 1400-luvulla elänyt talonpoika. Sukutietoja saa tänään myös Internetistä Suomen Sukututkimusseuran sivuilta.


HML03 Kotikaupunkini Hämeenlinna
Sivun ylläpitäjä: Oskari Kosola, email oskari.kosolaaina.net

Ruusu